Του Λόγου το Αληθές 09/05/12

 Post Reply Post Reply
Author
heisman View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 Apr 2004
Status: Offline
Points: 83487
Post Options Post Options   Cheers! (0) Cheers!(0)   Quote heisman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Του Λόγου το Αληθές 09/05/12
    Posted: 09 May 2012 at 11:23am
Του Λόγου το Αληθές 09/05/12



Κι αν σου κάτσει;
Αυτό είχαν κατά νου στην ΟΜΟΝΟΙΑ το Σάββατο. Η νίκη επί της Ανόρθωσης με 0-4 λειτούργησε ως μοχλός ανύψωσης της αυτοπεποίθησης και ανάγκασε την ομάδα να κυνηγήσει το «θαύμα». Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε έχοντας κατά νου το σλόγκαν «Κι αν σου κάτσει;». Δεν θα κρινόταν και πολύ σοβαρά η ομάδα αν έπαιρνε ισοπαλία σε ένα αδιάφορο υπό προϋποθέσεις αγώνα, αλλά αν το αποτέλεσμα στο Τσίρειο με κάποιο περίεργο twist καθόταν στο Χ, τότε θα τραβούσαμε όλοι τα μαλιά μας.

Κι αν σου κάτσει;
Αυτή ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ φέτος στο πρωτάθλημα. Και καλό θα είναι όλοι να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό ότι η διαφορά του «έτυχε» και «πέτυχε» είναι η διαφορά της μεγάλης ομάδας με προοπτική και της ομάδας πυροτέχνημα. Όσο κι αν υπάρχει ένα γκρι μεσοδιάστημα που τους χωρίζει αντί μιας καθαρής γραμμής, το έτυχε και το πέτυχε μπορεί στο τέλος της ημέρας να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά μόνο με το πρώτο μπορείς να χτίσεις για το μέλλον. Γιατί με το δεύτερο, απλά να θυμίσω το γνωστό τραγούδι του Πάριου και το πόσο κακό είναι «στην άμμο να κτίζεις παλάτια».

Οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι αναγκαίες

Όποια και να είναι η κατάληξη της φετινής χρονιάς φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει ένας μηχανισμός αλλαγής στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι λόγοι που η αλλαγή δεν θα αγγίξει την κορυφή της ηγετικής πυραμίδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι λίγο πολύ γνωστοί. Το πόσο μπορεί να μάθει ένα γέρικο σκυλί νέα τρικ, θα το μάθουμε στη πορεία της νέας περιόδου γι αυτό δεν μπορώ να αναλώνομαι συνεχώς στα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις.

Το θετικό είναι ότι έστω και σε «lower management level» υπάρχει η θέληση να μπουν κάποια πράματα σε καλύτερη βάση. Είτε αυτό αφορά έμμισθο τεχνοκρατικό προσωπικό, είτε πρόκειται για προπονητικά πόστα. Ακούγονται πολλά και ενθαρρυντικά για τις αλλαγές που θα βιώσει φέτος η ομάδα και προσωπικά νοιώθω ότι αν υλοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό οι επιδιώξεις του νέου αυτού μοντέλου τότε μπορεί να γίνει μια μερική εξυγίανση σχετικά νωρίς. Με συνεχή δουλειά και με λίγη τύχη, μπορεί στο τέλος η ΟΜΟΝΟΙΑ να βγει πολύ πιο δυνατή στη συνέχεια.  

Ο μικρός - μα πολύ μικρός - Πάμπος Χριστοδούλου
Να πανηγυρίσεις ρε φίλε. Όσο γουστάρεις. Σου αναγνωρίζουν όλοι το επίτευγμα να ανεβάσεις μια ομάδα σαν την Αελ στην κορυφή, να την κρατήσεις εκεί και να σηκώσεις την κούπα. Αλλά όσο καλός κι αν είσαι, με τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνεις ποτέ μεγάλος. «Οι Τούρκοι στην 9 είναι μουνιά» φώναξες Πάμπο και όχι ένα τυχαίο σύνθημα. Και αν στο τέλος της ημέρας δεχτώ το ότι στη μέθη του πανηγυριού και της πίεσης του κόσμου είπες και μια κουβέντα παραπάνω, η ατολμία σου να παραδεχτείς το συμβάν και να ρίξεις ένα ξερό «Σέβομαι την ΟΜΟΝΟΙΑ» δεν μπορεί να είναι δεχτό.

Γιατί Πάμπο εκτός από μικρός, αποδείχτηκε ότι είσαι και ψεύτης. Γιατί όταν μπροστά στη κάμερα και βλέποντας στα μάτια τον δημοσιογράφο λες ότι σε ανέβασαν σχεδόν με το ζόρι στην οροφή του λεωφορείου και εσύ απλά σήκωσες τα χέρια πάνω και χειροκρότησες στο ρυθμό του συνθήματος, τότε ρε φίλε δεν σου πρέπει κανένας σεβασμός. Όλα γυρίζουν στην ζωή όμως Πάμπο.

Και να στείλω και ένα μήνυμα σε φίλους Αελίστες που νομίζουν ότι ο Πάμπος υπάρχει μόνο από την μέρα που υπέγραψε κοντά τους. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αποτελεί κόκκινο πανί για τον κόσμο μας εδώ και χρόνια. Ο κομπλεξικός Πάμπος από τον καιρό που ήταν στη Δόξα αρέσκετο στο να προκαλεί την κερκίδα μας. Στο Μακάριο θυμόμαστε να γίνονται σκηνικά με οπαδούς της Δόξας (!!!) που έτρεχαν να προστατεύσουν τον προπονητή τους που λίγα λεπτά νωρίτερα έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και έκανε χειρονομίες στην κερκίδα των οπαδών μας. Τα ίδια και όταν πήγε στον Ολυμπιακό.  Η μνήμη του ΟΜΟΝΟΙΑτη δεν είναι ούτε επιλεκτική ούτε έχει διάρκεια μια χρονιά. Όλοι κρίνονται σε βάθος χρόνου και ο Πάμπος απλά επιβεβαιώνει ότι όσο κι αν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά, θα είναι πάντα μικρός στη ψυχή.

Η απάντηση στις 16/5
Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ασχοληθούμε άλλο μαζί του. Η καλύτερη απάντηση θα είναι όταν δεχτεί μια περιποιημένη τριάρα με γκολ του Φρέντι αν είναι δυνατόν. Γιατί μπορεί να μην το λέει ξεκάθαρα, αλλά δεξιά κι αριστερά ακόμη και μετά τα 17 γκολ σε 22 συμμετοχές του Αγκολέζου, επιμένει ότι ήταν δική του επιλογή να φύγει ο «αχρείαστος» Φρέντι!

ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ
MIA ΖΩΗ ΟΜΟΝΟΙΑ



Edited by heisman - 09 May 2012 at 11:25am
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down